expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, May 23, 2011

Pudarnya Pesona Cleopatra


Assalamualaikum..
2 Minggu lepas,saya ada baca buku mini novel  karangan Habiburrahman El-Sheirazy..
yang bertajuk Pudarnya Pesona Cleopatra..
Tak taula pulak kewujudan buku ni kat rumah,belek2 buku kat bilik emak,terjumpalah pulak buku ni..he2..
Saya tak pernah baca buku dia sebelum ni..teringinla nak baca..
Lagipun,bukannya panjang pon..
Ada 2 cerita:-
1)Pudarnya Pesona Cleopatra
2)Setitis embun cinta Niyala
Buku ini diterbitkan sebelum novel Ayat-Ayat Cinta..


 Ada macam2 cover..yang kat umah yang third tuh..tengok gambar,dah boleh kaitkan dengan Mesir..he2..

Sinopsis 


Pudarnya Pesona Cleopatra
Nama watak utama saya xingatla..hu2..hmm..Lelaki ini baru balik dari menuntut pelajaran di Mesir,dan dijodohkan pula dengan gadis pilihan keluarga,Raihana.Dia xnak,tapi disebabkan menjaga hati keluarga,dia terima je..Sepanjang hidup dengan Raihana,dia xhappy sebab dalam matanya hanya ada tarikan gadis2 Mesir..Maklumla,graduan dari Mesir..hu2..so hidup dia dan Raihana memang xbahagia..sampailah satu hari dia dengar cerita dari seorang tua ni,dan dari situ dia insaf..namun,telah terlambat..Partni yang boleh buat orang tangkap leleh ni..hu2..Saya rasa kesian kat Raihana..Dia sangatlah taat,solehah..tapi tak bahagia sebab suaminya xcintakan dia hanya disebabkan suaminya xboleh terima selain gadis Mesir!!hu2..
Tapi bile suaminya dah insaf pulak,kesian jugak kat dia sebab xsempat nak bahagiakan Raihana dan anaknya..waaa..sedihh..hu2..
Ada pengajaran mendalam di sebalik cerita..bacalah..bestni!!
Fikirkanlah mesej yang nak disampaikan oleh pengarang dalam ceritani..-)


Setetes Embun Cinta Niyala
Niyala ni dah nak graduate,dan lepas je dia graduate,keluarga dia nak jodohkan dengan seorang lelaki,Roger.Dia ni anak kepada sesorang yang ayah Niyala dah terhutang budi..Niyala xnak,sebab Roger ni dulu yang sangat teruk perangainya..Dia gelisah,dan ceritakan masalah dia kat abang angkat dia,Faiq mintak  tolong cakap kat keluarga Niyala yang Niyala ni dah ada buah hati..Tapi masalahnya penipuan bertambah2 bila orang tanya siapa yang suka Niyala tu..dan abang angkat Niyala ngaku dia sendiri..he3..
Cerita ni ringanla..happy ending-)


Berita baik!!
Tengah2 googlejumpa banyak rupanya website nak download/baca cerita ni..hu2..


Boleh baca online di sini..
Books google:Pudarnya Pesona Cleopatra


Boleh download kat sini
aimini.net:Pudarnya Pesona Cleopatra
mediafire:Pudarnya Pesona Cleopatra
budakcairo.wordpress:Pudarnya Pesona Cleopatra


Setetes Embun Cinta Niyala xjumpa site download..
Tapi jumpa site nak baca online..


Blogspot:Setetes Embun Cinta Niyala


Tapi kalo nak best dan puas baca lagi,kena belilah..hu2..ada kat mph online saya cek..
Harga RM11.90 je -)

No comments: