expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, September 17, 2014

Kat Mana Nak Beli Komik Islamik


Assalamualaikum..

Sahabat-sahabat semua.
Post kali ni pendek jer..
Anda suka baca komik? atau manga?
Mesti pernah kan..sesiapa yang pernah baca komik atau manga ni mesti ada antaranya yang ter'hook' atau addicted. Kalau bahasa jepangnya, peminat manga ni kita panggil otaku...ehhe tau taujer...

Dah lama saya mencari komik-komik/manga islamik. Sebelum ni ada pernah jumpa di laman web. Boleh baca di web. Tapi sekarang saya dah jumpa komik islamik yang dibukukan...


33 PESAN NABI: Jaga Mata, Jaga Telinga, Jaga Mulut

33 PESAN NABI: Jaga Hati, Buka Pikiran

33 PESAN NABI: Jaga Sikap, Raih Kebaikan

Ini antaranya..ada banyak lagi.

Memang best baca komik Islamik gini sesekali. 
Pendekatan santai dalam menyampaikan dakwah,juga diselitkan humor, jenaka yang mencuit hati. Boleh dibaca ketika berehat, sambil menambah ilmu. Lukisan juga menarik.

33 Pesan Nabi ini pelukisnya Indonesian Muslim..Mula-mulanya saya tengok kenapa watak utama rambut bulat-bulat....Rupa-rupanya bila baca dan baca sehingga ke kulit akhir buku baru tahu..ehhe..




Mendapat liputan akhbar..


Bukan ini sahaja, ada lagi senarai komik-komik Islamik, Untuk lihat lebih lanjut, bolehlah lawat sini. Boleh beli di sini..-D --->>>  

                                        Nak Beli Komik Islamik



Sekian,wassalam..

No comments: