expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, October 13, 2013

Song: Don’t Forget Allah by Farid Sanullah



Assalamualaikum..

 Apa khabar sahabat semua. Hari ni nak kongsi satu lagu nasyeed menarik..


      Kali pertama dengar di IKIM fm rasanya minggu ni juga, kott.. First time dengar terus saya rasa tertarik, sebab lagu ni agak slow (senang menghayati,ehh..)  soft and lagi satu suara dia clear. Suka kalau suara tu jelas dan kurang melody yang rancak2 berserabut..eheh.. Lagu-lagu Sami Yusuf, ada banyak juga macamtu. Mula dengar tak tahu tajuk lagu ni apa. Lirik pun terlupa apa keyword dia guna dalam lagu tu..


        Second time dengar di IKIM juga, kali ni baru saya nak cari..so the key lyric nya 'you forget'...-D Saya pun ingatkan penyanyi macam Maher Zain, Mesut Kurtis yang nyanyi. Sebab suara tu so natural bila dengar. Jadi penyanyinya Farid Sanullah, anak kelahiran Malaysia, tetapi menetap di Australia. Namanya pun tak rasa orang Melayu typical...Lagi satu tak ramai, malah jarang penyanyi solo dari Malaysia yang menyanyi nasyid english, kecuali dari kumpulan nasyid sajalah... isn't this good? Dapat tarik perhatian muda mudi yang suka mendengar lagu-lagu english supaya bertukar genre lagu, ke arah yang lebih berundur peringatan dan mendidik jiwa..




Baiklah, selamat mendengar dan menghayati yaa..Saya pilih video ni, sebab ada gambar, pemandangan dan kata-kata menarik..


Lirik Lagu 

Don’t Forget Allah : Farid Sanullah


You down and out

You just can’t come
You wanna shout 
you lost all hope
On your knees, begging please 
You turn and pray to find your way

Hey, you make doa Allah’s there 

Whoever you are, because he cares
Then you forget to say thank you Allah ,
You forget to say Insyallah 
You forget to say Subhanallah
Raise your hands 
Alhamdulillah

Let’s flashback, let’s back track

Towards a time like yours and mine 
The story of the three 
Who'll long to be 
To who be free of their misery

To the one floor he opens the door

Gave him empty of his bounty

Then you forget to say thank you Allah 

You forget to say InsyaAllah 
You forget to say SubhanaAllah
Raise your hands Alhamdulillah 

Can’t you see His promise to you 

Can’t you see His promise is true
Hold on to the rope of Allah
Don’t lose hope in Allah
If you remember Allah in prosperity
He’ll not forsake you in adversity
Be mindful of Allah 
He’ll guide you to all that His good

Then you forget, to say thank you Allah 

You forget to say InsyaAllah 
You forget to say SubhanaAllah
Raise your hands, Alhamdulillah 

Get down and out

You just can’t go 
you wanna shout 
you lost all hope
On your knees 
begging please
You turn and pray 
to find your way

sumber


Sekian, wassalam.

2 comments:

Qalamqudus92 said...

Thanks for sharing this awesome nasyed:)

chad_NH said...

lama tak drop sini.
btw betullah lagu tu sangat best. ^_^

deep. subhanallah