expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, June 28, 2012

Tukar Blog Template Lagi



Assalamualaikum..
Terima kasih kerana melawat blog ini,mana yang eloktu ambil,yang kurang yang tak elok tu buang jauh2 ye..-)

Nampaknya saya tukar template blog lagi. Ini tak tahu dah kali keberapa puluh ke.Macam-macam warna pernah try,dan guna,background,latar putih,latar gelap.Dulu saya suka latar gelap,tulisan terang,makin lama saya tukar ke latar terang tulisan gelap.Pilihan boleh berubah.Kalau dulu saya nak template yang fancy,yang lawa2 tu,sekarangni saya nak template yang simple je tapi cepat loading.Simple tapi eye-catching,not dull.Ada tak?he2..



Jadi saya cari template kat google yang boleh upload tu.Tapi leceh juga nak pilih,nak cari yang sesuai.Saya nak tahu macam mana orang pilih template blog ye,nampak menarik aja di mata saya.hu2..Template Health blog saya sebelum ni yang berwarna hijau tu saya agak suka sebab template tu cepat loading.Template baru ini saya tak pastila lambat ke slow loading.Ada possibility saya akan tukar lagi jika tak puas hati.Saya cerewet?ha3..Cerewet sebab nak rasa cantik di mata sendiri je.Cantik di mata sendiri tu mungkin simple di mata orang.Selagi saya tak berpuas hati,saya akan cuba improve..sampai saya penat?-p

Ini baru tukar template.Tukar blog,create blog,delete blog saya dah banyak kali.Sejak buat blog 2010,banyak kalila saya create blog,rasa tak sesuai atau kurang rasa blog tu tak berapa penting saya delete.Macam2 jenis,macam fokus.Tapi bukanla proffesional blog,he2..saya ni amateur je.Selalu saya fikir kenapa blog saya banyak sangat,sebabnya saya tak suka campur personal blog dengan blog ilmiah.Dan saya tak suka campur fokus dalam blog.Jadi saya separate kan.Bila saya separate jadi banyak blog,kemudian saya delete.Tapi sekarang ni takde personal blog dah.So dangerous,like a diary.Personal2 ni should be keep to myself only.hu2..Kalau campur macam2 kategori,nampaknya kena banyak buat page la kan.Nak dekat 20 blog pernah reka.Inspirasi Hidupku dan Health and Medicine adalah yang paling stabil setakatni.hu2..Itu pun blog Health and Medicine totally english.Kadang2 nak jugak tulis BM tentang kesihatan kat situ..Kalau pernah mengikuti blog-blog saya dari dulu, anda boleh perasanla,bila tiba-tiba sesetengah blog tu dah hilang.Ada sesetangah entri saya dah delete,tu edit post2 yang sesuai dah ke tak.

Manusia mana pernah puas,lepas satu, satu.Mana pernah berhenti bosan,lepas satu satu di cuba.Betulke?mungkin..

Saya cepat bosan?Dulu begitu..sekarang?tak tahula.Tapi mudah-mudahan perkara yang baik tidak bosan,bahkan diteruskan dan diperbaiki..
Insya-Allah saya tak delete blog ni,blog ini represent saya di alam maya.he2..lagipun saya harap dengan sedikit perkongsian dalam ini boleh memberi kebaikan kepada semua..

Sekian,wassalam..

3 comments:

naim said...

salam

di dalam blogger ini kena kesabaran yang tinggi, selalu bw(blogwalking) di blog2 lain

btw, tq letak blog naim sebagai bloglink awak

^^
salam perkenalan..

-naimttbc-

Asakura said...

sy dulu tukar jgk template, cuma skrg nie tak tahu lagi mcm mana, mgkn akan tukar jgk kot sbb warna kuning dgn biru tak elok, warna hijau baru elok, tapi susah nak cari template mcm tu...Nak edit template pun mls... blog pun dah banyak buat tapi tu la, semangat datang bila create blog je, lepas tu hilang, tu yg bleh delete blog tu... haha

buat la apa2 yang boleh memberi kepuasan bila berblog... hehe

nurul said...

time kasih naim -)

asakura, memang, awak selalu tukar template..perasan dah..hhu