expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, September 19, 2011

I'm back!



Assalamualaikum..
Apa khabar kawan2,pembaca semua?
Saya harap sihat walafiat..Saya??InsyaAllah,sihat..hu2..
Nampaknya,saya dah kembali..dari cuti..
bila cek,rupanya dah 3 minggu saya xpost entri..lama jugak.
Dengan masuknya sem baru as a senior,memang makin sibuk..
dan cuti baru ni seminggu saya xonline..sedihnye..hu2..
Tapi tak apa,sebab saya dah ada peningkatan;something new..iaitu..

Saya berjaya menanamkan sifat sayang kepada..kucing..hu2..
Bukannya selama ni xsayang kucing,saya cuma selalu ada rasa kasihan kat
kucing,bila tengok dia lapar,saya bagi makan..perasaantuje ada..
Alhamdulillah,hati saya ni dah terbukak nak menyayangi kucing..
Walau ada takut2 nak pegang jugak,sebab takut kena cakar..hu2
Selama hidup inilah kali pertama saya rasa perasaan suka kat kucing..
rasa excited..saya bercakap dengan dia seolah2 dia tu kawan saya jugak..he2
Di mana2 saya pernah tinggal tak pernah terlepas dari kehadiran kucing,
(walau tak pernah pelihara)tapi saya tak pernah tahu menghargainya..dulu..
walaupun saya tahu kucing tu haiwan kesayangan Rasulullah..
cuma saya tak tahu macam mana nak dekati kucing..sayani ada perasaan takut kt kucing..
Sekarangni bila dah nak belajar main ngan kucing,dah sibuk pulak..
Parents saya pun pelik kot,apasal saya yang tak pernah2 main ngan kucing sebelumni
ghairah sangat macam kucing tu baru wujud...Sebenarnya,baru wujud..di hati saya..he2..
Apa-apalah saya ni..layanjelahye..hu2..
Takde panjang sangat nak cakap,saya cuma nak kongsi satu video..
yang menarik..boleh menaikkan semangat diri dan berjuang demi Islam..
Selamat menonton -p
Wassalam.

6 comments:

Luqeem™ said...

hee..dah bela kucing apa? parsi ke?

s a r said...

~eheh. kucing mana kaw bela ni? kucing jiran ke? eheh

p/s- assalamualaikum beb, selamat kembali, :)

Yatie Awang said...

akak memang suka kucing, kat rumah akak ada kucing parsi, itulah teman akak kat rumah masa anak2 ke sekolah hahhaa

kyo_9 said...

busy sebab sem baru ke busy beraya sakan? huhu=

nurul said...

luqeem:menumpang bermain dengan kucing jiran je.hu2-p

sar:wassalam.bukan belalah..main je..kucing jiran.nak bela kucing kat umah,tak tahulah sape nak jaga..hu2

kyo:busy sem barulah..beraya ala kadarje,tapi bila ada open house tu makan sakanla..he2

alif haris said...

akhirnyaa .. hehehe