expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, February 5, 2017

TRIP TO KOREA 2016 PART 3 DAY 2 :FROM GYEONGJU TO BUSAN

Momojein Guesthouse, Gyeongju

MOMOJEIN GUESTHOUSE REVIEW



          Assalamualaikum…Day 2 Trip ni, entri kali ni nak cerita tentang perjalanan daripada Gyeongju ke Busan. Dalam satu hari, ada 3 bandar kami jelajah- Gyeongju, Busan, Jinhae. Perjalanan sahaja, bukan melawat lagi, cerita melawat tempat menarik -next entri. Tapi post ini pun banyak jugala nak cerita.-D

Momojein Guesthouse ni bukan pilihan pertama asalnya, mula-mulanya saya book kat Gyeongju Guesthouse..Tapi saya tak ingat sebab apa eh saya tukar, rasanya sebab ini lagi murah sikit kot..Yelah, nak budget trip, memang kena cari yang sesuaila. Lepas bulan 12 2015 saya dah tak tukar dah booking kat Gyeongju. Sebab masa tu dah mula plan perjalanan Mula-mula cari bookingni kat trivago. Trivago akan redirect kat banyak website..Akhir sekali saya tetap selesa cari terus kat booking.com sebab kat website booking.com saya rasa senang cari, detail jelas dan complete, gambar, review semua, dan takde masalah masa guna kad bank masa booking...

         Subuh di Gyeongju masuk awal pada penghujung Mac ni, pukul 4 lebih dah masuk. Jadi pukul dalam pukul 5tu dah  wajib selesai menunaikan solat subuh. Sebab matahari terbit awal, lagi awal daripada Busan/Seoul. Pukul 6 tu dah terang dah. Gambar atas ni diambil daripada tingkap bilik kami menginap. Waktu tempatan baru pukul 6.23 pagi tapi dah terang benderang macam pukul 8 jer..