Posts

Showing posts from December, 2016

TRIP TO KOREA 2016 DAY 1 PART 2 : GYEONGJU TOUR (2)

Image
At Gyeongju World Culture Expo.  Kalau nampak background macam kat belakang tu, konfem betullah tu..huhu
Directions Take bus 10/11 to Bulguksa Temple. or, if from Bulguksa, take the same bus.   It’s one way so press the bell when you see this place. Fare 1500w. 
                 Selepas melawat Bulguksa Temple kami naik bas no.11 untuk balik ke downtown Gyeongju. Kita panggil downtown maksudnya center of the city yang jadi tumpuan bisnes, bangunan kerajaan dan sebagainya. Guesthouse pun banyak di downtown area, untuk kemudahan pengunjung. Saya belajar perkataan downtown ni waktu study pasal Gyeongju jer. Kat Busan, Seoul memang takdelah..huhu..

  Seperti saya maklumkan dalam entri sebelumni, bas yang saya naik tu ada lalu Gyeongju World Culture Expo Park masa ke arah Bulguksa Temple. Nak balik pun lalu jalan sama. Memandangkan hari masih awal siang dan sekali one way je, jadi kami singgahla di sini..

TRIP TO KOREA 2016 DAY 1 PART 1: GYEONGJU TOUR (1)

Image
Assalamualaikum...saya nak bercerita tentang pengalaman melancong di Korea 2016. Sebenarnya saya berniat nak buat entri pasalni soon after balik Korea dulu. Tapi sebab tak berapa sihat dan saya tak ada mood nak blogging masatu..Lepas dah sihat tu sibuk kerja dan menulis ni pula memerlukan semangat, mood n masa, idea. Satu entri saya yang panjang mengambil masa dalam 2-3 jam untuk di'edit'...seriously..For that reason, saya tangguh dulu. Lepas tu lupa, malaslah tapi dalam hati ada niat lagi...aigoo.. Akhirnya saya cuba memaksa diri dan merajinkan diri juga menulis ni.huhu. Lagi satu sebab, saya tak lancar menaip di laptop keyboard lagi. Hanya guna beberapa jari as usual,eheh..Tak tahu la dah lama blogging pun macm mana nak jadi pro dengan guna banyak jari...Sakit jari mengedit ni..

Thoughtful Tuesday

Image
Assalamualaikum wbt.
Can you read this? On the picture, the message on the back?
Suddenly I have to think a lot.. Thoughtful thought...so much that brain is about to burst...
"Sometimes you have to look at the things that you don't want as the things you want the most!!"
Has it ever occurred to you? when you read this??
this is probably my comeback entry after so long...I have always wanted to write again, blogging again..but one big problem is that I couldn't use internet on my laptop...I feel very comfortable to type something on laptop keybord rather than handphone..huhu...
Till we meet again in my next post.....-)


live Traffic