expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, August 18, 2014

I'm Back!! : Melancholic yet Strong



Assalamualaikum pembaca semua..
Bersawang betul blog ni, nak kena clean sarang labah-labah fuuh..uhhu..
Macam masa balik rumah kat kampung baru-baruni, ada satu sarang labah-labah yang cantik dan besar, kalau tengok macam art!! seni...nak tangkap gambar, dah..tapi almost tak nampak dalam camera..biasa..phone..sebab terlalu halus...

Hampir setahun jugakla saya tak pos..last pos November 2013...
Too many things happen in this one year period...
Not even written in diary..
only heart..ahha...
Up and downs of life...

Masih adakah pembaca blog ni??
Ada lagi rasanya..bila saya cek, pos yang menjadi perhatian...

-kat mana nak baca novel melayu
-ceragem bed

Apapun berterima kasih sebab masih sudi melawat blog ini..

Sudikan mendengar instrumental song kat bawahni...
Mood saya dapat digambarkan melalui instrumental song ni...

-melankolik tapi mahu terus bersemangat.....tak tahu mana sumber mp3 ni...so saya upload kat
youtube...

Melancholy yet Strong..


banyak impian terkubur
banyak harapan tinggal impian
banyak hati telah dihancuri (eh betulker ayat ni?)
banyak air mata telah dihabiskan
banyak senyuman telah hilang
banyak lagila..hehhe

Kadang-kadang rasa  useless..
But I know i'm not useless..wohoo..
menaip ni dalam tangisan..
because i'm reminiscing sad moments..menghayati..ahaha
tapi takpe i still have supportive people around me..
and above all..Allah is always with me...
I depend on HIM

Gagal tak bermakna gagal selamanya kan..
Jatuh dan berparut namun kesakitantu sekejap jer kan...
lepas sapu ubat dan lama2 luka tu sembuh dengan izinNYA...
mungkin mengambil masa berhari, berminggu, berbulan, bertahun...
but setiap kali kesedihan dan kesakitan tu ada penghujungnya...
Cuma...ujian itu tetap datang dan pergi...
Tetap diuji...dan diuji....itu maknanya kau manusia..
tujuan kau dicipta...

Namun bersyukurlah jika kau masih SIHAT..
Al-hamdulillah..setakat ni tak pernah kena warded in hospital...
Tak pernah kena sakit yang teruk2 macam orang lain
Cuma ujian lain yang Allah uji...
Supaya diri kembali kepadaNYA..
Bersyukurlah wahai diri..

wah wah berlinangan air mata..
with background music...
semakin melelehla hingus dari hidung ni..ahaha..
dont worry its normal for woman to cry..ahha

Dah lama tak menaip dan menulis...
Saya rindu diari, but terlalu malas nak mnulis..rajin menaip je kini...ehhe..
mentang-,mentang dah pandai taip laju..ehhe
laju sikit daripada dulu....

Nobody's going to change you..except urself!!believe it..
I can not go back..can I? I can change what I have now..I can change my future if I start now...isn't it...lovely quotes ..




can i still continue dreaming?
this time i want to dream high
so i can wake up from a fall..
.....dreamygirl cant give up...even tough u have to start all over again
when everyone around u already thousands of milestones ahead of you...
you have to crawl and start walking again...
but never stop walking...how many times you fall...
not to prove everyone that you're wrong or right..
but to prove urself that you can do it..
you can make you feel proud of urself..
grateful that you are you...
all the thanks to Allah...


Semoga Allah memudahkan urusan hidup saya..insyaAllah...-)


#picure kredit goes to its owner..carian di googleimages 

1 comment:

s a r said...

salam beb

mungkin aku bukan sahabat sejati yang boleh tenteramkan hati kau.
sepatutnya aku faham apa yang kaw rasa sebab aku pernah je lalui zaman rasa 'useless'

yup betul. bukan manusia kalau tak diuji. dan ujian takkan pernah berhenti untuk kita.

moga Allah reda beb apa yang kita buat. Dia memang sentiasa bukakan jalan. Cuma kita je kadang2 masih teraba-raba. ~cewah ayat aku :P

sabar lagi. :)
for me jugak!

chaiyok!

p/s- perkataan dihancuri aku belum pernah guna lagi. haha sila cek kamus dewan :P