expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, October 13, 2013

Song: Don’t Forget Allah by Farid Sanullah



Assalamualaikum..

 Apa khabar sahabat semua. Hari ni nak kongsi satu lagu nasyeed menarik..


      Kali pertama dengar di IKIM fm rasanya minggu ni juga, kott.. First time dengar terus saya rasa tertarik, sebab lagu ni agak slow (senang menghayati,ehh..)  soft and lagi satu suara dia clear. Suka kalau suara tu jelas dan kurang melody yang rancak2 berserabut..eheh.. Lagu-lagu Sami Yusuf, ada banyak juga macamtu. Mula dengar tak tahu tajuk lagu ni apa. Lirik pun terlupa apa keyword dia guna dalam lagu tu..


        Second time dengar di IKIM juga, kali ni baru saya nak cari..so the key lyric nya 'you forget'...-D Saya pun ingatkan penyanyi macam Maher Zain, Mesut Kurtis yang nyanyi. Sebab suara tu so natural bila dengar. Jadi penyanyinya Farid Sanullah, anak kelahiran Malaysia, tetapi menetap di Australia. Namanya pun tak rasa orang Melayu typical...Lagi satu tak ramai, malah jarang penyanyi solo dari Malaysia yang menyanyi nasyid english, kecuali dari kumpulan nasyid sajalah... isn't this good? Dapat tarik perhatian muda mudi yang suka mendengar lagu-lagu english supaya bertukar genre lagu, ke arah yang lebih berundur peringatan dan mendidik jiwa..