expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, January 25, 2013

Apabila Terasa Sakit



Assalamualaikum..


Apa khabar pembaca semua..mudah-mudahan sihat walafiat dan selesa di samping keluarga tercinta,dan dalam lindungan Allah S.W.T. Terasa lama tak menulis sesuatu di blog ni,jadi sekali sekala perlu juga meng-update-kan peringatan yang baik-baik..


Tajuk ni memang sesuai dengan keadaan saya sekarang-demam dah baik,cuma selsema batuk2 sikit..Tapi bak kata Dr,Muhaya kan,jangan fokus kepada badan yang sakit tu,nanti seluruh badan pun terasa affected,walaupun itu memang hakikat,bila salah satu anggota sakit,yang lain pun macam berjangkit,lemah-lemah sebagainya,mental pun sekali..Cuma nak disampaikan ialah kita lihat pada anggota yang masih sihat..macam perut,kaki,tangan kan masih sihat..jadi kena bersyukur masih boleh bercakap,makan berjalan,buat kerja..macam tulah..Bila sebelah mata rabun,mata sebelah lagi kan boleh melihat, dan seterusnya..