expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, September 27, 2012

3 in 1 In One Day



Assalamualaikum buat pembaca yang saya kasihi semua..

Terima kasih sudi menjengah blog saya ini..Sekali sekala hendak post sesuatu di sini..
Mudah-mudahan ada input yang dapat dikongsi bersama..

Saya cuma nak kongsi peristiwa yang saya panggil 3 in 1 in one day ni..

Sabtu lepas,saya ikut emak dan ayah hantar adik lelaki ke tempat belajarnya di Johor..agak jauhla perjalanannya,mengambil masa 4 jam..Adik lelaki saya lagi seorang ikut menyusul tapi kemudian sikitla..Kami naik van,dia sorang naik motor..Balik dari Johor kami ke Negeri sembilan singgah rumah bakal saudara..di Seremban hehe..dan ke rumah pakcik di Port Dickson...


Thursday, September 20, 2012

Holiday Break


Assalamualaikum..

Penantian sudahpun berakhir..dan syukur sangat-sangat padamu ya Allah..perkenankan doaku..permudahkan urusanku..Subhanallah..Allah tahu apa yang terbaik untuk saya bukan..-)
Apa yang saya ternanti-nanti sebenarnya tadi?hehe..Tunggu result examje!!ahaks..Sebab last exam saya last 2days,nak menanti result tu,sepanjang dua harini,dugaannya..he2..

Cutipun bermula,5 minggu tak silap..Tapi takla free2 je 5 weeks tu,ada 'tugasan' juga..namun seronok juga bila cuti..Sebab dah lama tak terasa cuti penjang..sekarang ni bila cuti Sem je 2 minggu paling lama,kalau tak seminggu je cuti..Cuti sebulan ni bersyukurnya..dapat duduk rumah...

Saya nak tanamkan azam baru dalam diri..hendak perbaiki diri lagi..mudah-mudahan saya tidak sia-siakan cuti ini begitu sahaja..must be a new me,naik SEM baru nanti..Saya nak jadi diri yang lebih bersemangat,yakin,dan berubah untuk kebaikan..InsyaAllah..

Yang baca post ini,terima kasih sangat2 dan doakan saya mencapai impian dan azam saya ye..-)
Sekian,wassalam..

Waiting for something..



Assalamualaikum..

Semalam dan harini terasa masa lambat berlalu..sebab apa?
Saya menantikan sesuatu..because waiting for something..
Waktu berjalan,saya tak boleh nak relaks..
Ya Allah,bertenanglah wahai diri..
Bukankah kita disaran jangan membung masa,jangan menanti-nantikan sesuatu,setiap masa perlu diisi..


Kata orang penantian suatu penyeksaan..
Betulkah..bagi saya ya..
Tapi tidak bagi orang2 yang bersabar bukan..
Adakah aku ini tidak bersabar..
Dalam penantian itu haruslah diisi dengan perkara2 yang bermanfaat..
Doalah..ya Allah..permudahkanlah urusanku..


Sunday, September 2, 2012

Don't Be Sad


Assalamualaikum..
To my dearest blog which I've left  for quite some time..
I'm not feeling sad actually at the moment..
but just by listening to some kind of instrumental song makes my heart
feels sad..it disturbed the stillness inside me..
because the melody of the song is so sad.
It's very soft,nice sentimental music which can make me
stop my work or anything that I do..-p
Sometimes the sadness is unavoidable,it can happens anytime,may not give
any signs,it may be just a moment,a second,and that's all..
I think I'm not listening much to song these days so when I listening ones,the feeling is 
unexplained..I miss this kind of melody..

To remind myself,don't be sad..
or if you suddenly feel sad,remember Allah..
Allah is always there for you..
I can be spontaneous when it comes for something sad..
Mother once said I have the look of someone who suffers a lot,despite a young age..
I might getting older and aging fast if I don't change to a much better life-style
and life-management..Hopefully the next chance will be a lot,much better....hu2..

InsyaAllah..-)