expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, June 28, 2012

Tukar Blog Template Lagi



Assalamualaikum..
Terima kasih kerana melawat blog ini,mana yang eloktu ambil,yang kurang yang tak elok tu buang jauh2 ye..-)

Nampaknya saya tukar template blog lagi. Ini tak tahu dah kali keberapa puluh ke.Macam-macam warna pernah try,dan guna,background,latar putih,latar gelap.Dulu saya suka latar gelap,tulisan terang,makin lama saya tukar ke latar terang tulisan gelap.Pilihan boleh berubah.Kalau dulu saya nak template yang fancy,yang lawa2 tu,sekarangni saya nak template yang simple je tapi cepat loading.Simple tapi eye-catching,not dull.Ada tak?he2..


Sunday, June 17, 2012

Selamat Hari Bapa 2012


Assalamualaikum..
Hari ini 27 Rejab iaitu tarikh di mana peristiwa Israk Mikraj itu berlaku.Peristiwa ini memberikan banyak iktibar kepada kita,semoga kita mengambil pengajaran.


Hari ini jua,jatuhnya tarikh Hari Bapa..Jadi saya juga ingin mengucapkan Selamat Hari Bapa kepada bapa saya dan kepada semua bapa..Di kejarangan menghubungi bapa,apakata kita menggunakan kesempatan ini mengucapkan ucapan ini kepada bapa,kadang kala kita leka..Seperti hari ibu juga,bukanlah sehari sahaja kita raikan,tetapi itu lebih baik jika kita sekurang-kurangnya terpukul untuk mengingati mereka,dan menjadi titik kesedaran kepada kita untuk sentiasa mendoakan mereka,mengingati mereka sentiasa, di hari-hari seterusnya..Insya-Allah..

Why Women Cry



Assalamualaikum..
Sharing a beautiful poem about Why Women Cry..


WHY WOMEN CRY


Women cry
Because it cleanses our souls
And purifies our spirits
Like a fresh waterfall

Saturday, June 16, 2012

50 Tanda-tanda Orang Munafiq Menurut Al-Qur’an & Sunnah


Assalamualaikum buat sahabat,pembaca,pengunjung sekalian..
Saya nak berkongsi tentang tanda-tanda orang munafik..
Selamat membaca,dan semoga kita mengambil iktibar dan pengajaran serta 
berusaha memperbaiki diri kita Insya-Allah..
Semoga kita dijauhkan daripada sifat2 munafiq ini..Insya-Allah..

50 Tanda-tanda Orang MunafiQ Menurut Al-Qur’an & Sunnah


1.Malas Beribadah Kepada Allah s.w.t
2.Lupa Kepada  Allah s.w.t
3.Melalaikan Solat Fardhu
4.Mempercepatkan Mengerjakan Solat
5.Gemar Meninggalkan Solat Berjemaah
6.Meninggalkan Solat Jumaat
7.Melakukan Dosa Dan Kemungkaran Secara Sembunyi
8.Menyuruh Yang Mungkar Dan Melarang Yang Makruf
9.Menyembunyikan Ilmu Pengetahuan
10.Mengamalkan Riak

Wednesday, June 6, 2012

Generasi Harapan - Kembali Kepada-Mu



Assalamualaikum..
Nak berkongsi lagu ini..sebenarnya amat terkejut,so surprised jumpa laguni.

Generasi Harapan - kembali kepada-Mu
Tengah2 layan lagu di blog orang, tiba2 keluar lagu ini..bahasa Melayu..
Ni antara lagu feveret korean OST dulu hee..adapted from Smile Again OST..
Best melody nya,instrumental song Korean Drama OST kan selalu best hehe..
Apapun,jom hayati liriknya..semoga dapat pengajaran,InsyaAllah..-)

Monday, June 4, 2012

Umat Islam Sentiasa Boleh



Assalamualaikum..
Setiap kali je dengar lagu ini saya akan rasa motivated sikit..
lagunya santai..nasihatkan kita..

Umat Islam harus cemerlang
Hari ini mesti lebih baik dari semalam..
Jangan buang masa..
Siapa kata kita tidak boleh..
Kita ada Allah..

Yes,we can!!

Liriknya terngiang-ngiang..

Sunday, June 3, 2012

Konvensyen Memartabatkan Islam Memperkasakan Ummah (KOMPAS) 2012

klik untuk besarkan

Assalamualaikum..
Mudah-mudahan kita berada dalam kedaan terbaik..InsyaAllah..
Nak berkongsi ini..Mana yang lapang,dekat-dekat tu marilah datang..yuran masuk pun murahni..
Teringin saya nak datang..isk2 hehe


Quote of the day

"Katakanlah!Adakah sama antara orang yang berilmu dan orang yang tidak berilmu?" 
( S.AZ-Zumar,ayat 9)


“Enthusiasm is excitement with inspiration, motivation, and a pinch of creativity.”
~Bo Bennett quotes~

Ambil yang jernih,buang yang keruh.. -)

sekian,wassalam..

Friday, June 1, 2012

Doa Menaikkan Seri Wajah




Assalamualaikum..

Sambil-sambil tengok cermin..doa sekali ya..Insya-Allah..
(berapa kali agaknya kita tengok cermin dalam sehari..-p )

“The greatest treasures are those invisible to the eye but found by the heart.”
~anonymous~

Terima kasih daun keladi,
ada masa bacalah lagi..

wassalam..