expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, May 23, 2012

Mari Hulurkan Bantuan



Assalamualaikum..
Takziah dan simpati saya ke atas ujian yang menimpa keluarga Ammar Yasir.Rumah keluarga beliau di kampung hangus kebakaran.Tapi syukurlah keluarganya selamat semua.Pada sesiapa yang nak membantu,walau sedikit pun sungguh besar pertolongan anda semua.Bantulah sedikit untuk meringankan beban keluarga beliau.


Baca di sini rumah terbakar


Nama : Ammar Yasir Bin Che Hassan
Maybank : 163082138960
CIMB : 13040077370526
-blogammar.com-


Monday, May 21, 2012

Memahami Al-Quran


Assalamualaikum..buat pembaca ..Terima kasih sudi menjengah masukye..-D

Nampaknya kurang pulak perhatian saya kat blogni..maklumlah dah ada wadah perkongsian baru..hehe..
Saya sejak akhir-akhir ni suka pulak masuk Halaqah.net..sebab banyak isu2,forum dibincangkan..Nak perkongsian,ilmu yang berguna banyak..macam-macam topik..Jadi,saya pun nak juga menyumbangkan sedikit ilmu atau perkongsian di situ..sampai terlupalak ada blog di sini..hehe..
Tapi takpe,tak rugipun.Dan kadang-kadang saya bila cek blogni,saya bukan nak buat post baru,sebaliknya saya baca balik post2 lama..iyalah,nak cek2 apa post2 lama saya..Nak filter2 sikit..dan nak baca balik apa yng saya kongsi selama ni..kadang2 saya kongsi tapi saya pun terlupa apa yang diberitahu..jadi,peringatan kepada diri saya semula..anda ingat,saya pun ingat..InsyaAllah..Filter sebab takut jugak benda melalaikan mengarut2 saya postkan..Jadi mana yang kurangtu,maafkanlah saya ya,dan ambillah yang jernih,buang yang keruh..

Wednesday, May 16, 2012

Mutiara Cinta


Assalamualaikum..
Cinta..


~Cinta suatu perasaan yang sukar digambarkan melalui kata-kata.Ia hanya dapat dinikmati secara mengalaminya sendiri.Cinta tidak dapat dipelajari tetapi dialami~


~Jangan hendaknya perasaan cintamu menyebabkan dirimu menjadi sengsara dan kebencianmu membuat kamu membabi buta~


~Jika cinta sudah tiada di hati anda,tandanya salah satu nikmat Allah telah tercabut daripada anda,sedang cinta salah satu nikmat teragung Allah terhadap hamba-hambaNYA~

Memupuk Semangat Ukhuwah



Assalamualaikum..
Baru-baru ini saya ada pergi join Ad-Daurah.Bukan dirancang,tapi secara kebetulan sahaja,almost on the spot saya tahu,saya rasa nak pergi.Rasa macam lama dah tak pergi program macamtu..secara life..Ustaz sentuh banyak tentang ukhwah..dan kemudian tentang Palestin.


Nak kongsikan sedikit input..


Ukhuwah yang seperti kita faham adalah persaudaraan.
Perkataan “ukhuwah” berasal daripada kata akar “akha” yang bermaksud saudara.
Adanya kasih sayang dan rasa hormat,ikatan yang berdasarkan akidah,serta perasaan iman dan taqwa.


Saturday, May 5, 2012

Jadual Puasa 2012



Assalamualaikum.
Mari kita bersama-sama berpuasa ,Insya-Allah -)

"O those who believe, the fasts have been enjoined upon you as were enjoined upon those before so that you be God-fearing."
Quran Surah 2 (Al-Imran) Verse 183