Posts

Showing posts from April, 2012

Menanti Solehah-Aiman

Image
Assalamualaikum..
Hari ini nak kongsi tentang lagu Menanti Solehah.Seperti biasa,saya tak sedar lagu apa yang saya dengar.Tapi saya rasa macam baruje dengar laguni,tahun ni..rasa macam baru-baruni je kot dengar??-p


Saya mulanya dengar lagu Nonstop Walking or Berjalan Tanpa Henti..hehe..oleh Devotees..a very inspiring song.Masa pasang lagutu,lepastu ade pulak keluar Menanti Solehah.Saya dengar lirik 'Jangan Berhenti,Jangan Terhenti' Aikk..nape macam ala2 lagu Berjalan Tanpa Hentije? Suruh kita jangan berhentini..,'Jangan Jangan,Berputus Asa'.
Lebih kuranglah tu..-p

Dialog Moden Lagi Berpahala Menyebutnya

Image
~klik imej untuk lebih jelas~

Mudah bukan?Betulkan yang biasa,biasakan yang sebetulnya. Selamat mencuba!! -)
sumber:solusi

Doa Dhuha (UNIC) +Lyrics

Image
Assalamualaikum..saya nak berkongsi doa dhuha,beserta alunan doa ini oleh kumpulan nasyid UNIC,memang membantu juga untuk ingat -)



Kegunaan Lemon Yang Pelbagai

Image
Assalamualaikum buat pembaca semua.Terima kasih kerana singgah di blog saya,harap-harapnya apa yang saya kongsi berguna untuk kita semua..


Bila sebutlemon,mesti saya teringat sabun axion lemon.huhu..Bahasa melayunya lemon,Inggeris pun lemon,arabic limun,filipino limon,latin citrum,french citron....memang dekat2la..lemon and citrus.Lemon dikategorikan dalam buah-buahan citrus,selain daripada limau,oren,dan sebagainya.Lemon ni sangatlah popular,tapi mahal sikitla,hehe..Dan penggunaan lemon dah ada kat macam-macam produk sekarang,yang memberi haruman lemon.Bukan saja bau yang harum malah khasiat kesihatan pun tak kurangnya..Antara yang menarik tentang lemon boleh saya kongsi:-

Law Kana Bainana

Image
Assalamualaikum buat para pembaca semua.Semoga kita berada dalam keadaan yang terbaik,mudah-mudahan,Insya-Allah..


Saya nak berkongsi video lagu Law Kana Bainana,yang bermaksud Andai Rasulullah s.a.w bersama kita.Kekasih (habib) ni merujuk kepada Rasulullah..
Rasanya macam pernah dengar di IKIM,tapi tak perasankot.huhu.Tapi baru-barunila saya dengar kat TV Al-Hijrah.Rasa sayu dan sebak je dengar dan menghayati makna laguni..Lagu ini juga lagu tema rancangan Law Kana Bainana..selamat mendengar dan menghayati lagi ini..

live Traffic