expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, April 29, 2012

Menanti Solehah-Aiman



Assalamualaikum..
Hari ini nak kongsi tentang lagu Menanti Solehah.Seperti biasa,saya tak sedar lagu apa yang saya dengar.Tapi saya rasa macam baruje dengar laguni,tahun ni..rasa macam baru-baruni je kot dengar??-p


Saya mulanya dengar lagu Nonstop Walking or Berjalan Tanpa Henti..hehe..oleh Devotees..a very inspiring song.Masa pasang lagutu,lepastu ade pulak keluar Menanti Solehah.Saya dengar lirik 'Jangan Berhenti,Jangan Terhenti' Aikk..nape macam ala2 lagu Berjalan Tanpa Henti je? Suruh kita jangan berhentini..,'Jangan Jangan,Berputus Asa'.
Lebih kuranglah tu..-p

Thursday, April 19, 2012

Dialog Moden Lagi Berpahala Menyebutnya


~klik imej untuk lebih jelas~


Mudah bukan?Betulkan yang biasa,biasakan yang sebetulnya.
Selamat mencuba!! -)

sumber:solusi

Doa Dhuha (UNIC) +Lyrics



Assalamualaikum..saya nak berkongsi doa dhuha,beserta alunan doa ini oleh
kumpulan nasyid UNIC,memang membantu juga untuk ingat -)




Tuesday, April 17, 2012

Kegunaan Lemon Yang Pelbagai


Assalamualaikum buat pembaca semua.Terima kasih kerana singgah di blog saya,harap-harapnya apa yang saya kongsi berguna untuk kita semua..


Bila sebut lemon,mesti saya teringat sabun axion lemon.huhu..Bahasa melayunya lemon,Inggeris pun lemon,arabic limun,filipino limon,latin citrum,french citron....memang dekat2la..lemon and citrus.Lemon dikategorikan dalam buah-buahan citrus,selain daripada limau,oren,dan sebagainya.Lemon ni sangatlah popular,tapi mahal sikitla,hehe..Dan penggunaan lemon dah ada kat macam-macam produk sekarang,yang memberi haruman lemon.Bukan saja bau yang harum malah khasiat kesihatan pun tak kurangnya..Antara yang menarik tentang lemon boleh saya kongsi:-

Tuesday, April 3, 2012

Law Kana Bainana



Assalamualaikum buat para pembaca semua.Semoga kita berada dalam keadaan yang terbaik,mudah-mudahan,Insya-Allah..


Saya nak berkongsi video lagu Law Kana Bainana,yang bermaksud Andai Rasulullah s.a.w bersama kita.Kekasih (habib) ni merujuk kepada Rasulullah..
Rasanya macam pernah dengar di IKIM,tapi tak perasankot.huhu.Tapi baru-barunila saya dengar kat TV Al-Hijrah.Rasa sayu dan sebak je dengar dan menghayati makna laguni..Lagu ini juga lagu tema rancangan Law Kana Bainana..selamat mendengar dan menghayati lagi ini..