expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, March 29, 2012

Ada Apa Dengan TV Al-Hijrah



Assalamualaikum para sahabat pembaca semua..
Semoga sihat walafiat,Al-Hamdulillah..


Jika ditanya tentang siaran tv kegemaran anda?Ape yer agaknyer?lagi2 sekarang ni macam2 saluran ade,kalau dulu ada 3 saluran utama..Tv1,Tv2,Tv3..lepas tu adelah metrotv sekejap..lepastu datangla ntv7,8tv,tv9 dan paling latest tv Al-Hijrah.Seingat saya dulu Tv1 utamanya berita,cerita melayu dan dokumentari..Tv2 ada banyak movie2,cerita Inggeris,cerita Tamil/India..dan Tv3 selain berita yang popular,banyak cerita/drama macam2 negara..ntv7,8tv pulak banyak drama2 asia dan inggeris..


Ini semua,baru saluran tv yang biasa,kalau Astro tu tak payah cakaplah kan,macam2 ada..tapi rumah saya xpernah ada Astro,jadi saya tak tahu..dulu saya macam curious,bestker ada Astro?Boleh tengok cerita yang takde kat tv..banyak pulaktukan..Tapi lama-lama saya sedar,saya bersyukur lah tak pernah ada Astro.Kalau tak,mahu tak berebutnye tv kat rumahtu,lagi2 Astro kan ade bola 24 jam??huhu..Lagipun,bertambah2 hiburan takut saya boleh terleka kat situ.

Wednesday, March 7, 2012

Happy Birthday Poems





It May Be Late, But It’s Not Too Late
 ~Tom Mulhern~

It’s your birthday, woop-de-doo
Another year you’ve made it through

Some parts were high and some were low
But where exactly did the rest of it go? 
And what is it that you have to show? 

A few gray hairs, a pound or two
But about those dreams of things you’ll do . . . 
Like learn to play tuba, or visit Katmandu
Or read “War and Peace” all the way through? 

Whatever secret wish you may hold
Sensibly cautious, or outrageously bold
My wish for you, no matter how old
Is to act out some stories as yet untold


Tuesday, March 6, 2012

Lagu Sesat Di Blog

Salam..
Saya just nak inform ni..kalau mane2 pelawat,kawan-kawan yang masuk blog saya ni,ada terdengar lagu apa-apa,ala-ala mexico ke,itu sebenarnya bukan saya yang letak..Saya takde pasang lagu kat blog.Saya pun tak tahu kenapa..Takpela,harap-harap dia setel dengan sendirinye,yelah,die datang sendiri,hilang sendirila..huhu..
Ok,saya nk sajikan dengan funny jokes..funny ke?Agkla..-D


Physicist, chemist, and statistician
Three professors (a physicist, a chemist, and a statistician) are called in to see their dean. Just as they arrive the dean is called out of his office, leaving the three professors there. The professors see with alarm that there is a fire in the wastebasket.


The physicist says, "I know what to do! We must cool down the materials until their temperature is lower than the ignition temperature and then the fire will go out."


The chemist says, "No! No! I know what to do! We must cut off the supply of oxygen so that the fire will go out due to lack of one of the reactants."


While the physicist and chemist debate what course to take, they both are alarmed to see the statistician running around the room starting other fires. They both scream, "What are you doing?"


To which the statistician replies, "Trying to get an adequate sample size." :-p