expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, January 17, 2012

Irfan Makki - Mabrook with Lyrics



Assalamualaikum..
Saya harap mudah-mudahan pembaca semua sihat walafiat....-D
Saya ok,Alhamdulillah,cuma batuk selsema sikit.Just nak kongsi laguni-->>Mabrook by Irfan Makki.first time saya dengar rasanya kt radio IKIM..masa kat umahla..Selalu dengar,best.Saya ni biasalah cenderung untuk meminati lagu melalui irama dan melodi.Bila rasa macam bestje rentak,dah suke..walau tak tahu lirik..hehe..Agaknye sebab tulakot saya senang suka instrumental song..xperlu ada suara..hanya rentak..-D


Laguni,part yang paling obvious,saya perasan masa ada lirik bahasa melayu..Bahasa melayunya pelik semacam.Sangat lembut dan tak lancar macam orang melayu sebutla..hehe..rupenya Irfan Makki yang nyanyi.Ni first time saya kenal.Lembutnye suara die nyanyi.Sebenarnya banyak kali dah dengar nama dia.Tapi tak pernah terfikir nak cek pun..hu2..Laguni santai,catchy,happy song..Ceria..Lagu ni bertemakan perkahwinan,dalam Islam.Bolehla ditujukan untuk pengantin2 baru.Macam lagu Barakallah (Maher Zain) ,happytu pun mengucapkan tahniah untuk pengantin baru.Mabrook ni maksudnye..congratulation/tahniah..

Perkataan lain untuk mengucap tahniah-->>Mubarak,bermaksud to be blessed(diberkati)..
Dalam bahasa Urdu,maksudnye to be blessed,atau congratulation..



~Ohye,cakap pasal kahwin ni,saya baruje pergi majlis kahwin kawan saya baru-baruni..Bukan sekelasje,duduk sebelah lagi.hu2..Dah 5tahun persahabatan.Dah bergelar isteri dah die.Alf Mabruk (Thousand congratulations) untuk sahabatku.Semoga diberkati Allah dan jodoh berpanjangan ke akhir hayat -D ~

Sebenarnya,sehingga saya cek lirik laguni,saya xtahu laguni pasal ape.Sebabnye,saya jarang dengar betul2 lirik lagu (English),saya suke dengar melody je..hu2..
Saya suka ayatni-->>Happiness is all around..Yes,it's true.Happiness is always there,around us,either we  noticed it or not..and sometimes we ignore simple joy which actually can gives great happiness to us..If we think positive,we'll surely find a little bit of happiness in everything we do..



Lirik Lagu Irfan Makki Mabrook Lyrics


Today smiles all around
both of you are shining with faces so bright
these memories will always remain
deep in your hearts brightening the darkest night


We always pray your everyday
will be blessed with joy
may all your dreams come true


Look now happiness is all around
your love has brightened up the night sky
your loved ones are gathered here just to say 
oh congratulations


Ya Allah berkati pasangan ini
bahagia hidup berkasih sayang
Rasulullah indahnya sunnahmu
dunia terasa bagai di syurga


we always pray your everyday
will be blessed with joy
may all your dreams come true


Look now happiness is all around
your love has brightened up the night sky
your loved ones are gathered here just to say 
oh congratulations


mabrook mabrook mabrook congratulations to you
mabrook mabrook mabrook congratulations to you
mabrook (mabrook) mabrook (mabrook) mabrook congratulations to you
mabrook (mabrook) mabrook (mabrook) mabrook congratulations to you
mabrook mabrook (mabrook) mabrook congratulations to you yeah


look now happiness is all around
your love has brightened up the night sky
your loved ones are gathered here just to say 
oh congratulations


mabrook mabrook mabrook congratulations to you
mabrook mabrook mabrook congratulations to you


wassalam.


Source

3 comments:

alif haris said...

ni fes time dgr nama beliau hehe

Mekar said...

Bangganya kalu ada bangsa asing nyanyikan lagu dalam bahasa kita (walau sepatah dua ayat).

nurul said...

@alif:yeke -)

@mekar:yup..bahasa melayu ni lingua franca dulu -)