expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, January 17, 2012

Irfan Makki - Mabrook with Lyrics



Assalamualaikum..
Saya harap mudah-mudahan pembaca semua sihat walafiat....-D
Saya ok,Alhamdulillah,cuma batuk selsema sikit.Just nak kongsi laguni-->>Mabrook by Irfan Makki.first time saya dengar rasanya kt radio IKIM..masa kat umahla..Selalu dengar,best.Saya ni biasalah cenderung untuk meminati lagu melalui irama dan melodi.Bila rasa macam bestje rentak,dah suke..walau tak tahu lirik..hehe..Agaknye sebab tulakot saya senang suka instrumental song..xperlu ada suara..hanya rentak..-D


Laguni,part yang paling obvious,saya perasan masa ada lirik bahasa melayu..Bahasa melayunya pelik semacam.Sangat lembut dan tak lancar macam orang melayu sebutla..hehe..rupenya Irfan Makki yang nyanyi.Ni first time saya kenal.Lembutnye suara die nyanyi.Sebenarnya banyak kali dah dengar nama dia.Tapi tak pernah terfikir nak cek pun..hu2..Laguni santai,catchy,happy song..Ceria..Lagu ni bertemakan perkahwinan,dalam Islam.Bolehla ditujukan untuk pengantin2 baru.Macam lagu Barakallah (Maher Zain) ,happytu pun mengucapkan tahniah untuk pengantin baru.Mabrook ni maksudnye..congratulation/tahniah..

Thursday, January 12, 2012

Why Women Cry




A little boy asked his mother, "Why are you crying?"
"Because I need to" she said.
"I don't understand," he said.
His mother just hugged him and said, "And you never will."


Later the little boy asked his father, "Why does mother seem to cry for no reason?"
"All women cry for no reason," his dad answered carelessly.


The little boy grew up and became a man, still wondering why women cry. 
Finally he asked the old wise shaikh (scholar). "He'll surely knows the answer", he thought.
"Ya Shaikh! Why do women cry so easily?"

Tuesday, January 10, 2012

Why I Cry


Why I Cry

You’re the reason why I cry


The way I'm feeling

It's quite hard to describe

I feel so alone and lost

In this unbearable life.

Too many twisted emotions

My stomach all tied in knots

Wish there was something I could do

To completely erase all these thoughts.

How long must I feel this pain?

Sunday, January 8, 2012

Fortiguard Web Filtering



Assalamualaikum..


Saya sebenarnya rasa 'irritated' lah dengan benda alahni--->>>Fortiguard Web Filtering
Apa benda ni??Fortiguard Web Filtering aka FWF ni adalah service yang akan block/filter web url,selalunya digunakan di sekolah,perpustakaan,agensi kerajaan,pejabat2 etc..Termasuklah kat tempat saya ni..wahaha..Dulu saya tak pernah jumpe benda ni,kt rumah xde,cuma ni first time saya jumpe,bile access kat internet kat kolej/hostel ni je..Mula2 saya jumpa FWF ni,saya geram jugakla,komputer saya ni kenapa,nak block2 ni,bukan saya bukak site yang pelik2kan.hu2..Mungkin setting kat laptopkot.Kat internet security ke.hu2..Google chrome memang ad block jugak,tapi ini lain,kita xleh masuk langsung.hee..


Akhirnya,fine la saya faham die akan block site yang ada atau suspected ada malware,virus,atau inappropriate sites (pornography site,pishing,scam url,etc)to acccess.Tapi yang peliknya ade sesetengah webpage/url popular and safelah saya rasa,yang saya pernah masuk pun kena block,ntahla,saya pun xfaham.Cuma harap2 saya punye blog tak kena block.Sedihnya kalau tahu blog atau webpage kite kena block.Tu mesti ada malware/virus atau inappropriate content??Jaga2..-D



Saturday, January 7, 2012

Ceragem Bed

Ceragem Bed


Assalamualaikum.


Pernah dengar tak nama Ceragem Bed?Saya pun baruje dengar,emak saya cerita.Syok sangat.Die ngan adik saya pergi kat tempat yang bagi service therapy Ceragem Bed ni,free masatu kalo tak silap.Tapi seronok dengar mak saya cerita.Kebanyakannya orang2 berusialah pergi tempat tu.


Ceragem ni adalah produk buatan Korea dan dah banyak dipasarkan di negara-negara lain.Tapi kat negara kitalah rasanya agak baru kot..he2.Ceragem ni katil,tapi bukan katil biasa yang selesatuh..-D
Ini katil ada fungsi untuk kesihatan.

Kebaikan Ceragem 
-lancarkan perjalanan darah
-legakan sengal2,sakit otot,sakit belakang
-kurangkan stress,perbaiki tidur
-legakan sakit disebabkan arthritis



Tuesday, January 3, 2012

Handphone And Brain Cancer

Assalamualaikum..
Hari ni nak share sikitlah tentang tajuk di atas..
Handphone And Brain Cancer atau bahasa melayunya Telefon bimbit dan kanser otak.
Saya pasti mesti ramai yang pernah baca dan tahukan..tentangni..
Saya pun pernah dengar,tapi masih tak sure gitu,is this Fact or Fiction??huhu


Sebenarnya,macam mana handphone/cell phone boleh dikaitkan dengan barah otak?


Kena tahu basic sikit tentang sinar radiasi yang dikeluarkan oleh handphone..



Handphone emit signals using radiofrequency energy(radio waves),and this radio waves is a form of electromagnetic radiation(EMR).EMR can be divided into two,ionizing and non-ionizing radiation.Ionizing radiation are like X-rays,gamma rays,uv rays.And non-ionizing examples are radiowaves,extremely low frequency,or power frequency waves.Ionizing radiation is known to cause cancer,by causing DNA damage.