expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, December 26, 2011

Little Cat

Little Cat 

I said goodbye to you today, little cat.
Fingers caught on bones when I stroked your fur.
You could scarcely raise your head to drink,
yet still you calmed me with your purr.

Were you comfortable curled on the rug?
And did you know your time drew near?
Your wide green eyes held gentle love,
and quiet pain, but showed no fear.

You slipped away so quietly
that we weren't sure that you were gone.
Our bouncy little cat is stilled
but your spirit lingers on.

Little ghostcat, where are you?
Are you happy, are you strong?
I feel your warmth, your life, your love
and still can hear your purring song.

~MJ Falango,1993~


#Good bye little cat #

Sunday, December 25, 2011

Rutin Harian Seorang Muslim




Assalamualaikum dan sabahal-khair (selamat pagi)
Terasa nak cakap bahasa arab sikit pagi2 ni..Dah lama tak practice speaking bahasa arab -D
Setakat dua tiga patah bolehla.Nak cakap lebih-lebih pun xboleh,vocab tak banyak..-D
Pembaca semua sihatke?Saya sihat,Al-Hamdulillah.Cuaca pagi kat tempat saya ni agak mendung,tandanya hujan nak turun.huhu.Rasanya tak banyak beza kot dengan tempat-tempat lain kat Malaysia sekarang ni.Jadi,rancanglah aktiviti harian dengan sebaiknya.Kena kurangkan aktiviti2 luarlah,dan jaga kesihatan yer -D..



Tuesday, December 13, 2011

Supersonic vs Manchester Ajelah



Assalamualaikum..
Saya tiba-tiba teringat..Tapi tak semestinye tibe2..-p
Setiap kali sebutje name Supersonic atau Manchester mesti saya teringat benda ni-Supersonic vs Manchester Ajelah..


Ape ceritani??
Masa darjah 6 dulu,sebelum UPSR saya ada pergi kem UPSR free,setiap sekolah pilih beberapa orang,dalam 5 orang kot.Saya tak ingatlah seluruh Malaysia ke Selangor je..hu2..tapi untuk pelajar yang ada potensi dapat 5A..Tapi result trial biasa je..hehe..
Ada program riadah petang,kena pakai baju sukan dan kami dibahagi dua group..
Setiap group kena pilih leader and decide nak bagi nama group ape..



Sunday, December 11, 2011

Sabar Pada Hentaman Pertama




Assalamualaikum..Dah lama tak tulis entri..hehe..Tapi saya selalu teringat senior saya pernah cakap,bila kita sabar itu sebenarnya adalah pada hentaman pertama.Apa maksudnya??


Kita sering diuji dengan pelbagai cabaran dan dugaan,kadang2 kita mengeluh dulu,sedih,atau marah2,kutuk2 ker..huhu..Lepastu kita pun cakap "Sabarjelah","Takpe2 aku sabar".
Dan berulang-ulang kali kita sebut bendatu dalam kehidupan seharian.Tapi kita tak sedar betulkah ini yang dimaksudkan dengan sabar??Betulke kita ni sabar?Sabar yang betultu adalah bila masa dugaan tu datang,kita menerima dengan tenang,dan menahan diri kita..dan remain cool..hu3..Betulkan..-D