expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, July 5, 2011

Muhasabah Diri

Sihatke pembaca semua??Kalau sihat Alhamdulillah..
Saya pun baru baik demam..batuk sikit..hu2
Dah beberapa hari tak update blog..
Balik rumah..dan sekarang ni semakin sibuk pulak..
Macam mana pun,saya cuba kongsi sesuatu yang dirasakan berguna
untuk diri saya dan para pembaca semua..
Semoga hati ini sentiasa terisi dengan peringatan dan diperbaharui selalu..
Hari ni nak share video..Selamat menonton :-)
Wassalam



Mutiara kata hari ini:
Dari Abu Hurairah r.a katanya,Rasulullah s.a.w bersabda : "Sesungguhnya Allah tidak memandang kepada rupa kamu juga tidak memandang kepada harta kamu,akan tetapi Allah melihat kepada hati dan amalan kamu" (Hadis Sahih Riwayat Muslim) 

3 comments:

alif haris said...

usah lah kita lupa pd ALlah dikala susah mahupn senang ..
huhu ..

tak de yg mmbezakan kita sesam manusia melainkan amal dan taqwa :)

Mohd Yusuf said...

video lmbt loading, tak tengok lagi... tgk kat youtube baru bleh tunggu sampai habis loading... he3 tgh tunggu loading habis...

Manusia tgk rupa paras manusia, Allah tengok amalan dan hati manusia.

YOUsoF said...

Hidung ni pun dah mula nak selesema, tekak pun macam perit.. harap² tak demam..



Tengah berusaha memahami ayat-ayat suci Kalamullah.. ;)