Posts

Showing posts from April, 2011

Mengapa Rasulullah Tidak Pernah Sakit

Image
Assalamulaikum..
Hari ni saya nak share satu buku yang baru diterbitkan di pasaran bertajuk
"Mengapa Rasulullah Tidak Pernah Sakit" oleh Dr.Adi Hashman.
Emak saya penggemar buku..dia xabes2 syorkan saya baca buku ni..hehe..Katanya bagus..Jadi saya pun nak kongsi la skali dengan anda semua..
Saya x baca lagi time saya postkan ni sebenarnya..he2.
Sebab saya baruje tau dah nk post..-p
Tapi lepas baca kalo ad ms InsyaAllah saya akan buat review pasal buku ni..
Ilmu yang baik ni patutla dikongsi bersama kan..

Sinopsis belakang buku:

Tentu anda ingin tahu


~Formula penjagaan kesihatan fizikal, mental dan emosi yang diajarkan oleh Rasulullah


~Teknik menjaga kebersihan yang terbaik serta dapat membantu meningkatkan daya 
  tahan tubuh


~Tip-tip sihat yang mudah dan murah mengikut sunah Rasulullah

~Kriteria makanan sihat serta bermanfaat mengikut Quran dan sunah Rasulullah

~Kesan berpuasa pada kesihatan tubuh manusia

~Rahsia kesihatan di sebalik gerakan dalam solat


“Kesihatan adalah nikmat yang ter…

Solat untuk mengecas tenaga

Image

Kata-kata aluan

Image
Assalamualaikum..Al-Hamdulillah..siap pon blog ni..hehe..bukannye susah nak buat.Tapi sy sgt cerewet plak nk pilih layout sumer..2/3 kali edit balik..nk buat kelainan sikit dr blog2 sebelum ni..n akhirnye inilah hasilnye..xde jauh beza sgt pon appearnce nye.style blog lbih kurng je..haha...nk wat camane,dah suke sgt template yg transparent mcmni..hehe....ok.wslm.

live Traffic