expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, December 26, 2011

Little Cat

Little Cat 

I said goodbye to you today, little cat.
Fingers caught on bones when I stroked your fur.
You could scarcely raise your head to drink,
yet still you calmed me with your purr.

Were you comfortable curled on the rug?
And did you know your time drew near?
Your wide green eyes held gentle love,
and quiet pain, but showed no fear.

You slipped away so quietly
that we weren't sure that you were gone.
Our bouncy little cat is stilled
but your spirit lingers on.

Little ghostcat, where are you?
Are you happy, are you strong?
I feel your warmth, your life, your love
and still can hear your purring song.

~MJ Falango,1993~


#Good bye little cat #

Sunday, December 25, 2011

Rutin Harian Seorang Muslim




Assalamualaikum dan sabahal-khair (selamat pagi)
Terasa nak cakap bahasa arab sikit pagi2 ni..Dah lama tak practice speaking bahasa arab -D
Setakat dua tiga patah bolehla.Nak cakap lebih-lebih pun xboleh,vocab tak banyak..-D
Pembaca semua sihatke?Saya sihat,Al-Hamdulillah.Cuaca pagi kat tempat saya ni agak mendung,tandanya hujan nak turun.huhu.Rasanya tak banyak beza kot dengan tempat-tempat lain kat Malaysia sekarang ni.Jadi,rancanglah aktiviti harian dengan sebaiknya.Kena kurangkan aktiviti2 luarlah,dan jaga kesihatan yer -D..



Tuesday, December 13, 2011

Supersonic vs Manchester Ajelah



Assalamualaikum..
Saya tiba-tiba teringat..Tapi tak semestinye tibe2..-p
Setiap kali sebutje name Supersonic atau Manchester mesti saya teringat benda ni-Supersonic vs Manchester Ajelah..


Ape ceritani??
Masa darjah 6 dulu,sebelum UPSR saya ada pergi kem UPSR free,setiap sekolah pilih beberapa orang,dalam 5 orang kot.Saya tak ingatlah seluruh Malaysia ke Selangor je..hu2..tapi untuk pelajar yang ada potensi dapat 5A..Tapi result trial biasa je..hehe..
Ada program riadah petang,kena pakai baju sukan dan kami dibahagi dua group..
Setiap group kena pilih leader and decide nak bagi nama group ape..



Sunday, December 11, 2011

Sabar Pada Hentaman Pertama




Assalamualaikum..Dah lama tak tulis entri..hehe..Tapi saya selalu teringat senior saya pernah cakap,bila kita sabar itu sebenarnya adalah pada hentaman pertama.Apa maksudnya??


Kita sering diuji dengan pelbagai cabaran dan dugaan,kadang2 kita mengeluh dulu,sedih,atau marah2,kutuk2 ker..huhu..Lepastu kita pun cakap "Sabarjelah","Takpe2 aku sabar".
Dan berulang-ulang kali kita sebut bendatu dalam kehidupan seharian.Tapi kita tak sedar betulkah ini yang dimaksudkan dengan sabar??Betulke kita ni sabar?Sabar yang betultu adalah bila masa dugaan tu datang,kita menerima dengan tenang,dan menahan diri kita..dan remain cool..hu3..Betulkan..-D


Monday, November 21, 2011

JomBeli.net


Assalamualaikum.

Kepada mana-mana pembaca yang berminat untuk membeli barangan online,anda boleh beli di Jombeli.net.Ada pelbagai kategori barang yang dijual di sini.
Kenapa perlu beli di sini??Mudah,senang dan cepat.
Cara belian adalah melalui sms atau email.Jika anda hendak cepat,sms sahaja.
Sebaik sahaja anda telah membuat belian,barang akan terus dihantar ke tempat anda.
Selain itu,laman ini ada menyediakan affiliate program.Sekiranya ada pelawat yang melawat
laman ini melalui link anda dan membuat belian,maka anda akan mendapat bonus!!
Tetapi untuk tujuan tersebut,anda perlu daftar percuma di laman ini dahulu,baru boleh dapat link affiliate unik anda.Untuk penerangan lebih lanjut atau apa-apa pertanyaan,silalah melawat laman ini ya,untuk berhubung terus dengan admin.

Saturday, November 19, 2011

He Is There



Salam.saya nak kongsi lagu Sami Yusuf yang bertajuk He Is There..
Best laguni,agak sedih liriknye dan mendalam.
Tapi yang utamanya,ada part laguni yang membuatkan saya tersenyumje..
Bila dengar last2,ada ala-ala lagu 'The Lion Sleeps Tonight'..hu3..saya rasala..-p

Friday, October 28, 2011

Nak melancong..

Assalamualaikum..
kenapa tibe2 letak gambar niye..rindukot..he3..
Tadi dengar lagu Sami Yusuf (AllahuAllah)..nampak ada clip dia kat Taj Mahal..
tu terasa nak letak gambarni..-p
Kisah cinta Shah Jehan dan Mumtaz Mahal memang menyayat hati.
Saya xingtdah camne..citenye panjangkot..hu3..Tapi yang pastinye bangunan ni
dibina untuk memperingati isteri dia lah..
Isteri dia mati masa lahirkan anak yang ke-14!

AllahuAllah

Assalamualaikum.
Saya nak berkongsi lagu..HasbiRabbi by Sami Yusof 
Selamat mendengar :-)

Wednesday, October 26, 2011

More Funny SMS



Perfect example of confidence

Perfect example of confidence:
 A junior in an office dialed his boss's number by mistake & said :
 Hey, send a coffee in my cabin in two minutes !...........boss shouted : do you know whom you're  talking to ?!!!!!!
 Junior : no!
 Boss: i'm the boss of this office.
 Junior (in the same tone) : & do u know whom you're talking to?
 Boss: no!
 Junior: thank God. (and disconnected da phone).....:d :p

Funny SMS about Man And Woman


The Girl Lost Her Chance To Marry

Boy: Marry Me..?

Girl: Do You Have A House...?
Boy: No..

Girl: Do You Have A Bmw Car...?
Boy: No..

Girl: How Much Is Your Salary..?
Boy: No Salary, But...

This Man Is My Hero

Assalamualaikum..
Mari mendengar dan menghayati lagu ini,This Man by Sami Yusuf :-)

Wednesday, October 19, 2011

Rasa Seperti Kena Tindih




Assalamualaikum..
Apa khabar sahabat semua??Lama jugak saya tak tulis entri kan..hu2..
Hari ini nak share sesuatu..mengenai tajuk di atas.
Pernah tak bila tidur,korang rasa macam kena tindih??Mesti pernah..ceh tau2je..he2..
Kali pertama saya kena rasanya masa darjah 6..
Orang cakap syaitan tindih kita..huu..memang menakutkan,lagi2 duduk asrama,macam2 ceritalah keluar..
Tapi bila dah besar ni jarang pulak..aik,macam selaluje kena..tak2..hu2
Korang tahu tak kenapa kena macamtu??Saya pun tak tahu..he3..sampila baru-baruni.





Wednesday, October 12, 2011

Come On,Let's Go!!



Assalamualaikum..
Selamat menonton..semoga anda semua terus bersemangat -)

Believe with all of your heart that you will do what you were made to do.
~Orison Swett Marden~


Wednesday, September 28, 2011

Stress-Part 2


STRESS
What's that stiffness in my neck? 
Feel that lump come in my throat 
Stomach dropping to my knees 
Feel like I just missed the boat

Panic rising to my head 
Heartbeat racing, breathing fast 
Can I do it? Will I fail?
How long will these feelings last?

Apprehension overwhelms 
Nervous twitching, fingers curled 
Tension headache, aching back 
All these symptoms now unfurled

Stress-Part1


The Stress

The stress is getting inside
Caving in the walls of my mind.
There’s no place for me to hide – 
The stress has me in a bind.


But I’m not giving in –
I feel the resistance within! 
Even if this is a battle I can’t win, 
The stress will not make me give in.

Sunday, September 25, 2011

Monday, September 19, 2011

I'm back!



Assalamualaikum..
Apa khabar kawan2,pembaca semua?
Saya harap sihat walafiat..Saya??InsyaAllah,sihat..hu2..
Nampaknya,saya dah kembali..dari cuti..
bila cek,rupanya dah 3 minggu saya xpost entri..lama jugak.
Dengan masuknya sem baru as a senior,memang makin sibuk..
dan cuti baru ni seminggu saya xonline..sedihnye..hu2..
Tapi tak apa,sebab saya dah ada peningkatan;something new..iaitu..

Friday, August 26, 2011

Charlie Bit Me

Assalamualaikum..
Saya nak kongsi satu video yang mampu membuatkan anda tersenyum
jika anda berduka..hu2..Video ni dah agak lama jugak,tapi xpelah.
sebab cute sangat..-p


Thursday, August 25, 2011

Penghujung Ramadhan,Permulaan Syawal..


Assalamualaikum...
Harap sahabat2 sihat selalu.
Esok balik rumah.Yes.Alhamdulillah..Setelah hampir sebulan tak balik..(baru sebulan)hu2
Saya nak ucapkan Selamat Hari Raya kepada semua.Awalke??huhu.
Nanti busy pulak kat umah,tak sempat nak ucapkan..-p
Jadi,saya nak mohon maaf banyak2..
Dalam menulis blog ni atau sesiapa sajala yang kenal saya.pernah tegur ke di alam maya ni..
Pasti ada tersilap di mana2..sebab manusia ni sentiasa tak lepas melakukan kesilapan
walau dalam kebaikan..
Tapi kita cuba yang terbaik kan..-)

Namun,sekarangni masih ada baki beberapa hari Ramadhan saja lagi
Mudah-mudahan kita tak sia-siakan..
Bulan yang penuh keberkatan ni..
Cubalah..banyakkan doa2..dan amalan2 lain..
Dan bila dah menjelang Syawal,
mudah-mudahan amalan2 extra yang kita mula buat
di bulan Ramadhan akan diteruskan dan diamalkan di bulan2 yang lain..
InsyaAllah..

Kepada sahabat2 yang nak exam lepas raya,
Saya pasti ada banyak exam menanti lepas raya ni..hu2
Sama2kan doakan mereka..amin -)

p/s:lega sebab dah lepas exam jugak..hu2

Monday, August 15, 2011

Alahai..Nafsu Makan

Lawanya buahni -p

Assalamualaikum..
Saya harap sahabat pembaca semua sihat walafiat -)
Dalam otakni sebenarnya banyak benda nak ditulis..tapi
sebab saya agak sibuk skit 2/3 minggu ni..jadi xtertulis2..hu2
Kali ni nak tulis ringkasje..pasal nafsu makan.

Sunday, August 7, 2011

The Pious Student


Kisah Abid Terpengaruh Oleh Godaan Syaitan


Wahab bin Munabbih adalah seorang sarjana sufi.Wahab bin Munabbih menceritakan,suatu ketika dahulu,  ada seorang ahli ibadah (abid ) dalam kalangan Bani Israel,yang paling rajin beribadah pada zamannya. 


Kemudian datang tiga orang lelaki bersaudara yang mempunyai seorang adik perempuan yang masih gadis. Ketika ada seruan supaya ikut berperang, tiga saudara itu bingung hendak ditinggalkan kepada siapa adiknya itu.


Kemudian mereka sepakat untuk meninggalkan adiknya itu kepada abid Bani Israel tersebut.Kerana hanya kepada dialah mereka percaya bahawa adiknya itu akan aman dari perkara-perkara yang tidak diingini. Mereka lalu berangkat menuju ke rumah abid itu lalu menyampaikan maksud kedatangan mereka kepadanya.

Saturday, August 6, 2011

Berubahlah,Lawanlah Nafsu


Assalamualaikum..sahabat dan pembaca semua..
Bagaimana dengan Ramadhan kita hari ini?Pejam celik2,sudah 5 hari kita berpuasa.
Mudah-mudahan pengisian masa kita pada bulan Ramadhan lebih baik dari hari ke hari.Pada bulan inilah peluang kita menggunakan kesempatan yang ada untuk memperbanyakkan amalan,kerana ganjarannya sangatlah besar.
Ramadhan hanyalah datang sekali setahun,dan sebulan mungkin kita rasakan agak lama,
tetapi sebulan itu akan berlalu tanpa disedari dengan sangat pantas.,sampaikan bila kita fikir semula,apakah yang telah kita buat sepanjang Ramadhan ini?
Jadi,gunakanlah masa yang ada untuk kita muhasabah diri semula,dan berniatlah,mulalah untuk berubah.

Tuesday, August 2, 2011

Checklist Ramadhan



Assalamualaikum..
Semoga anda semua sihat walafiat,Alhamdulillah..
Baru-baru ini saya ada baca Solusi keluaran Ogos di rumah
Memang menarik,tajuk dan pengisiannya,cuma tak berkesempatan nak baca
habis sebab nak balik tempat studi sudah..
Tapi saya sempat flip through the pages..memang banyak info menarik
Cover pun cantik dan besar,dan ada bonus checklist Ramadhan!!
Saya sangat tertarik,memang bagus untuk jadikan panduan.
Sekurang-kurangnya kita tahu apa amalan-amalan yang kita patut perbanyakkan di bulan Ramadhan,ataupun amalan2 wajib yang perlu dikekalkan,dan dijaga.

Friday, July 29, 2011

Rapuhnya Hati


Opick - Rapuh
detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan


seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

Thursday, July 28, 2011

‪Dress for Success, Muslim Style!‬‏ - YouTube


Dress for Success, Muslim Style!‬‏ - YouTube

Mutiara kata hari ini
"Dunia ini adalah perhiasan dan seindah-indah perhiasan adalah wanita solehah"
(Hadis Riwayat Muslim) 

Wednesday, July 27, 2011

Words of Wednesday


 A Poem about Attitude

Read and think..-)

Dear friend..
I have some words to say..Some piece of advices from me
And as a way to remind myself too..

Dear friend..
I can’t bear to watch the sad look in your eyes..
When you feel hurt,i’ll feel the same way too..because we are friends..
Close enough to understand what you’ve been through
I know that you feel terribly sad,feeling down..
Please,don’t be sad anymore..
Don’t ever be a pessimist because of what has happened..
It's foolish to be obsessed with past failures..
As long as we are human, we are bound to make mistakes. .

Sebab Perut Kembung


Assalamualaikum..
Ada banyak sebab kenapa baby nangis..
Tapi saya tak leh lupalah 3 sebab utama ni..basic..he2..
Sama ada 1-lapar,2-pampers basah (faham2),3-sakit..
Sebab bayi kan tak tahu macam mana nak cakap..nangis3..
Lapar nangis,sakit nangis..demam nangis..hu2..macam mana nak bezakan
sebab dia nangis??Jadi,dah tahu punca utama ni kenalah cek satu2..
Sumbat ngan botol susu,kalau tak elok jugak,cek pampers..
Tak elok2 jugak..sakit kot..Sakit di mana pulak??
Baby yang beberapa bulan ni bukannya boleh tunjuk kat mana tempat dia sakit..
nak cakap apatah lagi..-) 
Jadi----->jumpa doktorla -)
Moral of the story??
Berterima kasihla pada ibu dan ayah yang dah penat jaga kita sejak kecil..
Bila besar ni dah pandai jaga kesihatan sendiri,
jadi jangan sia-siakan nikmat sihat yang Allah dah beri..
"Mencegah lebih baik dari mengubati" :-)

Sunday, July 24, 2011

The Journey Of Life


The journey of life is just a path.
On earth to lead our way, 
A place to stop and rest awaile, 
For we were never meant to stay.


The journey of life is a stepping stone, 
On this path to greater things, 
Life is not an empty dream, 
If we rejoice in all it brings.

Tuesday, July 19, 2011

Tips Menjaga Suara

Assalamualaikum..
Saya nak kongsi tentang cara2 menjaga suara..kenapa ye??sebab suara saya macam ada masalahla sejak akhir2 ni..Jadi saya surf internet dan jumpalah tips ni.InsyaAllah nak amalkan..mudah-mudahan ada perubahan..mungkin pemakanan saya ke atau faktor2 lain menyebabkan suara saya jadi macamni..Selamat membaca dan beramal :-)

Tips Menjaga Suara,Memerdukan Suara

1. Banyakkan minum air suam atau air mineral.

2. Boleh juga selalu memakan makanan yang mengandungi kandungan air yang tinggi seperti buah-buahan. Antaranya epal, tembikai dan seumpamanya.

3. Elakkan meminum minuman berais dan bergas.

 4. Elakkan atau mengurangkan pengambilan minuman yang berkafien seperti kopi dan teh. Jika anda penggemar teh, boleh meminum teh pudina sebagai ganti. :)

Thursday, July 14, 2011

10 Tabiat Yang Menyebabkan Kerosakan Otak



Assalamualaikum..apa khabar semua??harap sihat..Alhamdulillah..-)
Nampaknya,dah seminggu xupdate..hu2..agak sibuk..bila balik bilik penat.Malam ngantuk,tapi kerja dan benda nak study pun banyak..minta maafla ye..Saya tak sempat nak buat entri sendiri,jadi saya hanya kongsi info2 yang saya baca di mana2 yer -) Kesempatan ini saya nak guna untuk kongsi pasal perkara yang boleh menyebabkan kerosakan otak...
Otak ni nak kena jaga..dan kena pastikan aktif..kalau x,alamat berkarat,nyanyuk dan Alzheimerla..hu2..Saya pun tengah berusaha nak kuatkan ingatan..faktor makanan,exercise,mental stimulation,tidur cukup,solat,stress management,dan apa yang kita lihat/buat pun mempengaruhi ingatan..Bila asyik lupa je..boleh jadi tension..he2..
Ok,Selamat membaca dan beramal :-)

Tuesday, July 5, 2011

Muhasabah Diri

Sihatke pembaca semua??Kalau sihat Alhamdulillah..
Saya pun baru baik demam..batuk sikit..hu2
Dah beberapa hari tak update blog..
Balik rumah..dan sekarang ni semakin sibuk pulak..
Macam mana pun,saya cuba kongsi sesuatu yang dirasakan berguna
untuk diri saya dan para pembaca semua..
Semoga hati ini sentiasa terisi dengan peringatan dan diperbaharui selalu..
Hari ni nak share video..Selamat menonton :-)
Wassalam



Mutiara kata hari ini:
Dari Abu Hurairah r.a katanya,Rasulullah s.a.w bersabda : "Sesungguhnya Allah tidak memandang kepada rupa kamu juga tidak memandang kepada harta kamu,akan tetapi Allah melihat kepada hati dan amalan kamu" (Hadis Sahih Riwayat Muslim) 

Wednesday, June 29, 2011

Pesta Buku Negeri Selangor 2011





Saya dapat tahu beberapa hari lambat sikit..itupun masa blogwalking..hu2
Jom kita pergi ramai2..ada ceramah2 motivasi,
kupasan buku dan macam2 aktiviti..
Bestnye..Sempat lagi nak pergi.. :-)

Mutiara kata hari ini:
"Belajar itu adalah kerja seumur hidup"

Tuesday, June 28, 2011

Cinta Seorang Pemuda



  • Saya suka sangat tengok jari jemari teman wanita saya, cantik betul. Sungguh!! Sampai saya takut nak pegang. Bukan takut jari-jemarinya patah, tapi takut nanti jari-jemari kami tidak boleh saling bantu membantu di satu hari yang amat dahsyat di hadapan Yang Maha Esa!

Sunday, June 26, 2011

Makna Bacaan Dalam Solat






Apa khabar para pembaca semua?
Mudah-mudahan anda sihat,Alhamdulillah..
Setiap hari kita mengerjakan solat,solat wajib dan sunat..
Tetapi,adakah kita faham maksud2 bacaan dalam solat?

Khutbah Terakhir Nabi Muhammad S.A.W.


Khutbah ini disampaikan pada 9 Zulhijah Tahun 10 Hijrah di Lembah Uranah, Gunung Arafah.
bismillah
Wahai manusia, dengarlah baik-baik apa yang hendak ku katakan. Aku tidak mengetahui apakah aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun ini. Oleh itu dengarlah dengan teliti kata-kata ku ini dan sampaikanlah ia kepada orang-orang yang tidak dapat hadir di sini pada hari ini.

Saturday, June 25, 2011

Kemanisan Islam



Wahai orang-orang yang beriman!Masuklah kamu ke dalam Islam (dengan mematuhi) segala hukum-hukumnya dan janganlah kamu menurut jejak langkah syaitan,sesungguhnya syaitan itu musuh bagi kamu yang terang nyata.” (surah al-baqarah :208)

Dialog Akal Dan Hati

Di sebuah pondok usang milik seorang hamba, akal dan hati berbual berkenaan kasih dan cinta..
Akal : Assalamualaikum, sahabat.
Hati : Waalaikumussalam...
Akal : Apa khabar iman anda?
Hati terdiam...

Thursday, June 23, 2011

Hipokritkah kalau bergerak ke arah kebaikan?



Saya ada terbaca blog junior/sahabat saya,Faiq Zaini berkenaan hal ini. Kemudian ditambah pula,selepas itu salah seorang pembaca Langit Ilahi bertanya kepada saya berkenaan ketakutannya bergerak ke arah kebaikan kerana rakan-rakan mencercanya sebagai hipokrit.

Ya, ada orang takut berubah kepada kebaikan kerana risau. Kadangkala bukan merisaukan kutukan orang. Diri sendiri itu pun mempersoalkan tak hipokrit ke aku ni kalau berubah?

Ayat-ayat racun macam  "aku kena jadi diri sendiri".. "akan mula merosakkan jiwa"

Hipokrit ke kalau jadi baik? Jadi baik ni, sama dengan tak jadi diri sendiri kah?

Monday, June 20, 2011

Sunday, June 19, 2011

Muhasabah Cinta



"Jika anda sudah tidak dapat menghargai cinta tandanya nilai kemanusiaan anda sudah terhakis"
    
Assalamualaikum..
Saya harap pembaca semua sihat walafiat..
Kalau xsihat tu xpe,bersabarlah,ada banyak hikmahnya..
kerana.."Sakit yang menyebabkan anda insaf itu adalah lebih baik daripada sihat yang melalaikan," :-)

Thursday, June 16, 2011

My Father,My Hero


Star Dad




I love you, Dad, and want you to know,
I feel your love wherever I go.
Whenever I've problems, you're there to assist,
The ways you have helped me would make quite a list.



Your wisdom and knowledge have shown me the way,
And I'm thankful for you as I live day by day.
I don't tell you enough how important you are,
In my universe you're a bright shining star.

~by Karl Fuchs~

Monday, June 13, 2011

Understanding Islam For Dummies



Mutiara kata hari ini: 
"Mempercayai diri kita lemah sebelum betul-betul terbukti kita lemah adalah kelemahan 
kita yang paling lemah "   

Assalamualaikum..saya nak berkongsi lagi
kartun comel yang menarik..hu2..penerangan ringkas tentang Islam..
Selamat membaca dan beramal :-)

Sunday, June 12, 2011

Understanding Hijab For Dummies

Assalamualaikum..
 Saya nak share satu kartun yang sangatlah comel dan menarik
keluar kat weekly Friday article tempat saya
yang membuatkan saya tersenyum..he2
            Jom baca..dan jangan lupa amalkan (muslimah sahaja..=p)

Story Of A Blind Boy

A blind boy sat on the steps of a building with a hat by his feet. He held up a sign which said: ‘I am blind, please help.’ There were only a few coins in the hat.

Saturday, June 11, 2011

Kesan Diabetes Mellitus


Assalamualaikum..
saya nak kongsi satu video..
terbukak kat youtube..he3..
agak menyeramkan..
So saya bagi Amaran(warning!!)..
kalo anda lemah semangat/takut darah jangan tengok..hu3..
Sebab saya tak bertanggungjawab kalau anda muntah
ke pengsan ke..he2
tapi ini bukan cerita hantu..ini realiti..

Friday, June 10, 2011

Man vs Woman


An English teacher wrote these words on the whiteboard, "Woman without her man is nothing".
The teacher then asked the students to punctuate the words correctly.
The men wrote: "Woman, without her man, is nothing."
The women wrote: "Woman! Without her, man is nothing."

Wednesday, June 8, 2011

Nature Lover




"After you have exhausted what there is in business, politics, conviviality, and so on - have found that none of these finally satisfy, or permanently wear - what remains? Nature remains".
~Walt Whitman (1819 - 1892)~

Monday, June 6, 2011

Talent vs Ability vs Skill

Assalamualaikum buat pembaca..sihatkah anda??
Kalau sihat Al-Hamdulillah..-)
Saya ni kan..selalu terfikir..bakat ni betul2 semulajadi ke?
Kalau kita tak ada bakat,tapi dengan belajar sahaja boleh berjaya ke..
Yelah,seperti contoh bakat seni seorang bapa diturunkan kepada anaknya..
Jadi.seseorang yang berdarah seni,lukis apapun cantik..ada seorang ni pulak xde bakat,
kena belajar cara-cara nak melukis dengan gigih,baru boleh hasilkan lukisan yang cantik macam orang first tadi.
So,apa sebenarnya maksud bakat ni?
Dan apa pulak beza bakat dengan kebolehan?kemahiran pulak?